Autók a pokolból

Néha úgy érzem, hogy meg kell osztanom a véleményem pár dologról. Néha autót vennék, de nincs rá pénzem, és van józan belátásom. Ilyenkor jön jól ez a tiszta fehér fekete lap. !!Vigyázat! A szövegben előfordulhat irónia és szarkazmus is!!

Friss topikok

  • ColT: Ködben, esőben, miért muszáj előzni? :) (2013.03.12. 12:23) A rendszergazda autót szerel: Hátsó ablaktörlő
  • Sasirally: Ezt a Celica-t nemrég adta el egy kereskedés 120.000-ért, majdnem megvettem én is. A felsorolt ext... (2011.03.01. 15:10) Verseny az élet
  • kollarg: ezt az autót én is megtaláltam akkoriban. és TÉNYLEG elgondolkoztatott. már majdnem hajlandó lette... (2009.11.01. 19:40) Az ismerős forma: 1968 Steyr Fiat 124
  • Sam. Joe: Nincs mese, ez bizony csajozós! 8-) De a legjobb a Wikipédiás link, amiből megtudhatjuk, hogy a Wa... (2008.09.17. 13:47) A pokol kutyája

Csiszol(hat)atlan gyémánt

2008.09.11. 12:55 TomP

Nem rég felfedeztem, hogy az általam nem sokra tartott Volvo 340/360 mégis megér egy misét, hiszen meglepő módon a hátsó de-Dion hídhoz közel, hátul helyezték el a váltóját. Az Alfa 75 mindig vonzott. Hátsókerekes, transaxle, de-Dion, de azokból az esetek 99%-ában az ember csak turbódízelt talál és amúgy is olasz és a képességeiket bőven meghaladó mennyiségű elektromosságot próbáltak elvezetni spagettiból font vezetékeken.

De most itt van igazi svéd (holland) acélból megbízható mechanikával a Volvo 360. Angliában már megtalálták maguknak a wannabe-drifterek és rohamosan pusztítják őket. Itt a lehetőség, hogy még utoljára miénk lehessen egy belőle.

Persze a 240-esből származó B21-es kétliteres motorja nem egy adrenalintermelő, a kocsi sem könnyű, viszont korához képes már alapállapotban merev lehet a karosszéria, hiszen mégis Volvoról beszélünk. A futómű inkább nagyszülők és nyugodt családapák részére készült, sok tuningalkatrészt sem találni hozzá, de épp ezért lehet jó projekt. Kihívást jelent.

Itt van például ez a szép példány, amihez ráadásul adnak még egyet alkatrésznek. Egyiket megtarthatjuk napi használatra, a másikkal pedig elszabadíthatjuk a bennünk lakozó állatot. Csak egy 240 turbo motorját kell megszerezni valahonnan, ami nem lehetetlen, igaz nem egyszerű ebben a Kárpátoktól ölelt kis hazában. A beszerelés és a járulékos alkatrészek megszerzése már igazán semmiség lesz. Futóműerősítés, nagyobb kerekek, ültetés, differenciál lehegesztése és már mehetünk is kilinccsel előre amíg a motor és a váltó bírja.

Vagy mehetünk más irányba is, és az utcán is alázhatunk vele. A turbó motor ide is evidens, erősebb fékek, rugók, nem túl látványos, de azért szélesebb kerekek, mondjuk egy 740-ről és így már be is állhatunk az ültetett sötétített E30-as BMW-k mellé a pirosnál, majd diszkrét gumifüstölés közben hagyhatjuk őket gondolkodni, hogy most vajon mit láttak. Természetesen minimum két gyerekülés használata kötelező a nagyobb hatás kedvéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://pokolikocsik.blog.hu/api/trackback/id/tr82646353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása