Autók a pokolból

Néha úgy érzem, hogy meg kell osztanom a véleményem pár dologról. Néha autót vennék, de nincs rá pénzem, és van józan belátásom. Ilyenkor jön jól ez a tiszta fehér fekete lap. !!Vigyázat! A szövegben előfordulhat irónia és szarkazmus is!!

Friss topikok

  • ColT: Ködben, esőben, miért muszáj előzni? :) (2013.03.12. 12:23) A rendszergazda autót szerel: Hátsó ablaktörlő
  • Sasirally: Ezt a Celica-t nemrég adta el egy kereskedés 120.000-ért, majdnem megvettem én is. A felsorolt ext... (2011.03.01. 15:10) Verseny az élet
  • kollarg: ezt az autót én is megtaláltam akkoriban. és TÉNYLEG elgondolkoztatott. már majdnem hajlandó lette... (2009.11.01. 19:40) Az ismerős forma: 1968 Steyr Fiat 124
  • Sam. Joe: Nincs mese, ez bizony csajozós! 8-) De a legjobb a Wikipédiás link, amiből megtudhatjuk, hogy a Wa... (2008.09.17. 13:47) A pokol kutyája

Kombi kell a családnak, oldtimer apának I: Fiat 1100D Familiare

2008.09.16. 12:26 TomP

Örök dilemma, hogy az ember szeretne egy szeretnivaló oldtimert, de a család igényei visszarángatják a földre és kombit kell venni, mert abban elfér a csomag a kutya és a gyerek is. Mindkettőre pedig nem telik. Nem kell tovább keresni, mert itt az igazi. Természetesen van még vele egy kicsi munka, de igazi férfiembernek ez nem jelenthet gondot. Miért is lehetne gond egy olasz autóval, ami a szabadban áll 1982 óta, igaz az esőtől és a naptól nagyjából védi egy tető.

Biztos az indítással sem lesz gond, hiszen 26 éve úgy állították a kuglikra, hogy még üzemképes volt. Sőt "a motorban a mai napig tiszta olaj van". Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy évente minnimum egyszer kicserélték, és járatták kicsit a motort, nem pedig azt, hogy 1982-ben leállították és azóta az olaj aljára ülepedett a motor belseje, amit az elöregedett olaj szépen elbontott, így a teteje már tiszta. Bízzunk benne, hiszen Bács-Kiskun megye az egyenes, becsületes kereskedők hazája. Gondoljunk csak Stadler Józsefre.

Az autó természetesen rozsdás. Hiszen 17 évig használták mielőtt a sufniba állították. Csak neki kell esni a homokfúvóval és a maradék ementáli láttán sírva fakadni és lefesteni valami korhű színre. A hirdetés szerint a belseje is tökéletes. Ezt a képek is valamilyen mértékben megerősítik, viszont valami nagyon hiányzik a bal első ajtó környékéről, ami a külső képen még ott volt. Igen, az ajtó kicsit talán elfáradt.

A belső tér viszont nagyon jónak látszik, a műszerfal is egyben van, szinte nem is adva feladatot restaurálásra vágyó lelkünknek. Ráadásul az autó hiánytalan, minden alkatrésze megvan. Persze ez a képen nem látszik, hiszen a gondos tulaj minden bizonnyal a szemétkupacon zsírpapírba csomagolva, leltározva tárolja a padláson. Sőt, plusz alkatrészek is vannak hozzá, ami egy ilyen projektnél nem elhanyagolható előnyt jelentenek.

Látszik, hogy néhány év hét alatt, pár millió forintból miénk lehet álmaink olasz veteránja és a család is kombival mehet nyaralni az Adriára ha be mer szállni. Mennyivel stílusosabb egy Astra Classic Caravannál, és csak 180 ezer. Én már indulnék is a bankba...

A bejegyzés trackback címe:

https://pokolikocsik.blog.hu/api/trackback/id/tr32665963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása